Huurautos terugbrengen met een volle tank water
De hoge benzineprijzen in de Verenigde Staten hebben onverlaten op het idee gebracht om huurauto’s die altijd met een volle tank moeten worden teruggebracht niet met benzine af te tanken maar met water. Vooral de bekende autoverhuurmaatschappij U-Haul, dat voornamelijk vrachtwagens en busjes verhuurt, heeft veel last van deze ‘watervullers’ en het heeft U-Haul al duizenden dollars gekost om hun voertuigen te repareren. Vaak worden de auto’s direct nadat ze zijn teruggebracht weer aan de volgende huurder meegegeven en wordt de zwendel met de brandstof niet direct opgemerkt. Maar als men een paar kilometer heeft gereden hapert de motor en staat de auto stil, want een motor die op water loopt is nog steeds niet uitgevonden! Dat er water in plaats van benzine in de tank zit, wordt niet gauw ontdekt, op het water drijft namelijk nog altijd wat benzine omdat die lichter is dan water.
Pindebuut verstevigt wantrouwen
Jarenlang maakte de Duitser Hans Mauer geen gebruik van PIN-automaten, omdat hij bang was voor identiteitsfraude. En zijn wantrouwen zal alleen nog maar zijn toegenomen, want toen hij voor het eerst in zijn leven geld uit de muur wilde trekken, is hij meteen gearresteerd. Mauer onderwierp de PIN-automaat namelijk aan een uitgebreid onderzoek, voordat hij met pinnen begon. Hij zocht naar verborgen camera's, poeder waarmee vingerafdrukken worden geregistreerd en tekenen dat er met het beeldscherm was geknoeid. Vervolgens trok hij een paar chirurgische handschoenen zodat hij geen vingerafdrukken zou achterlaten op het apparaat. De politie zag het allemaal gebeuren en dacht dat Mauer zich schuldig maakte aan datgene waarvoor hij nu juist zo bang is: identiteitsfraude. Hij werd meteen gearresteerd en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Daar bleek de ware toedracht en daarom is hij meteen weer vrijgelaten. "Maar ik denk niet dat hij ooit nog zal pinnen," aldus een politiewoordvoerder.
Amerikaanse politiechef verbiedt hangbroeken
De nieuwe politiechef van Flint heeft zijn eerste beleidsdaad gesteld. David R. Dicks heeft zijn agenten de opdracht gegeven om op te treden tegen mensen die hun broek een beetje laten zakken. De nieuwe baas wil geen bilspleten meer zien. "Het is een immorele vorm van zelfexpressie", aldus R. Dicks. Hij krijgt alvast de steun van een aantal inwoners. "Lage broeken en bilspleten zijn degoutant", zegt Gwendolyn Allen (72). Andere vinden de nieuwe maatregel dan weer overdreven. "Ik heb er geen probleem mee. Ik zie zowel jongeren en ouderen die hun broek wat lager dragen", aldus Clause Carter. Volgens advocaat Greg Gibbs is de wijze waarop iemand gekleed gaat een vorm van zelfuiting maar hij wijst erop dat niet alle vormen van zelfexpressie wettelijk zijn.
[Laatst bewerkt door sandr op woensdag 2 juli 2008, om 15:21]